Knutselvreugde deel 1

Knutselvreugde deel 1

Zeg maar hoe je ’t hebben wilt, dan gaan we dat maken…

Maar hoe weet je nou precies wรกt je wilt ? De uitgangspunten zijn uiteraard gauw benoemd ; een bed om in te slapen, iets om op te koken, prettig kunnen zitten, ruimte, een toilet, etc.. Maar hoe dan precies ?

Daar heb ik al eerder de nodige aandacht aan besteed en na het weghalen van de tussenwand wordt het tijd om het 3D ontwerp in de praktijk te toetsen.

Al voor de aanschaf van de bus had ik besloten om het ontwerp te testen door de diverse onderdelen in grote blokken met piepschuim op te bouwen in de bus. Als je er n.l. eenmaal midden in staat, leek mij dat je een beter beeld zou krijgen van de algehele impact op je gevoel voor ruimte in de bus, want het kan nogal snel een beetje claustrofobisch overkomen. Zo gezegd, zo gedaan.

Vol goede moed ga ik aan de slag met de platen piepschuim, Polymax lijm en een broodmes en al snel beginnen zich de contouren van een camper(indeling) af te tekenen. Overigens, die Polymax is bij Amazon een stuk voordeliger dan bij de Gamma ๐Ÿ˜‰ en met mijn ‘Prime’ account zo gratis thuisbezorgd. Met een paar uurtjes werk plak je dus zo een hele inrichting in elkaar, en dat bleek de moeite waard.

Nu dit eerste 3D design zichtbaar in de bus is geplakt, is dat een mooi moment om er eens goed over na te denken, en waren we uiteindelijk toch niet tevreden. Met name het toilet bleek te groot en een behoorlijk ‘blok in de bus’ waardoor het gevoel van ruimte wat in de knel kwam. In een volgend bericht/video daarom het vervolg…

๐Ÿ™‚

Stuff :
Polymax adhesive kit (elastische verlijming van nagenoeg ALLES)
Bison Power Kitspuit (heeft een sterkere overbrenging waardoor je minder hoeft te knijpen)
Polystyreen EPS platen (50 x 100 cm, 5 cm dik)
Keukenmes zonder kartels ! (zonder kartels geeft de minste piepschuim korrels, en dat is beter voor het millieu)

Back to Top