Warme voeten

Warme voeten

Ook al gaan we in principe natuurlijk voor de zon, dan nog kan het ’s avonds (en ’s nachts) wel wat koud optrekken.

En daarom moet de vloer eerst worden geïsoleerd voor we verder kunnen bouwen aan de bus en daar is behoorlijk wat research aan vooraf gegaan. Op de diverse websites en fora heeft bijna iedereen een eigen mening over de beste isolatie methode en soms leek het voor mij wel of de bewuste camperaar uitsluitend in Siberië op vakantie gaat.

Er worden complete schuim-isolatieplaten verwerkt, die zo maar 5cm dik kunnen zijn, en in de meeste Camperbussen is er nou niet echt hoogte té veel vind ik. Overigens wordt er niet uitsluitend tegen de koude geïsoleerd, maar zeker ook om de warmte opbouw van de zon tegen te gaan.

Uiteindelijk vind ik na veel zoeken een flexibel schuimrubber materiaal, dat geen vocht kan opnemen, een anti-schimmel coating heeft en een plaklaag aan de onderkant om het eenvoudig te kunnen verwerken.

Het materiaal heeft ook nog een -30dB geluiddempende werking en wordt daarom ook veel bij machine installaties gebruikt. Klinkt goed toch ? Ik besluit daarom een 13mm dikke rol van 8 x 1m te kopen via deze webshop, en binnen 10 min. krijg ik al een Appje met een foto dat mijn pakket klaar staat voor verzending en vandaag met de post mee gaat. Een bijzonder snelle service ! 13mm lijkt mij dik genoeg, zonder enige verdere wetenschappelijke onderbouwing, en als ik toch besluit naar de poolcirkel te vertrekken kan ik er altijd nog een dik wollen kleed op leggen, toch ?

De hele vloer komt daarmee dus 1,3cm omhoog in de bus en dus moet ik wel de nodige ondersteuning er in verlijmen anders gaat de vloer doorbuigen… een mooie klus voor een zonnig weekend lijkt mij !

Uiteraard moet de vloer in de bus eerst helemaal schoon geveegd worden, vetvrij worden gemaakt en is er het nodige denkwerk te doen alvorens er geplakt kan worden, en daar bovenop is het ook nog eens zeer warm 🌞 en dus doen we rustig aan, met de nodige pauzes, en klaren we de klus in 2 dagen. Wil je meegenieten ? kijk dan zeker even verder naar het het filmpje 😉

Met dank aan vader Ruud, die flink geholpen heeft !!!

Back to Top