Zomer #2

Zomer #2

Voor de 2e stop van onze zomervakantie, steken we vanuit Zeeland dwars over naar het Oosten, boven Antwerpen langs, helemaal tot voorbij Maastricht en dan naar het zuiden …

Eindbestemming : Camp Hammer, vlak bij Monschou, in de Eifel.
Zodra we in de buurt komen realiseer ik me dat we in het Eifel-gebergte zullen uitkomen… en met een 30-jaar oude Camper zonder enig noemenswaardig vermogen onder het gaspedaal, gaat natuurlijk 12% naar beneden prima, maar uiteindelijk moeten we ooit ook weer omhoog zien te komen 😬

Maar goed, dat is een latere zorg, Hammer blijkt meer een gehucht dan een plaats, maar het is er prachtig. Eerst ff bij de ingang de camper uit, Nicole meld ons aan, en ik verken alvast onze plek, en hoe daar te komen zonder de overige tenten uit de grond te rijden.

We staan prima, rustig, vlak aan het beekje en om ons heen een paar andere campers / caravans. fijn ! Alleen zit het weer de eerste dagen niet mee, en wordt ik ’s nachts wakker van het onweer en voel ik toch nattigheid … letterlijk. Dus midden in de nacht de camper uit, en met tape het achterraam dicht geplakt dat door een kier is gaan lekken… heerlijk !

Gelukkig zijn er ook zonnige dagen en dus gaan we op de fiets richting Monschou, al is het wel even zoeken naar een begaanbare route, want ook 12% omhoog met de fiets is geen sinecure, maar via een ’track’ langs het riviertje (mooie rit) is het goed te doen.

Na 5 mooie dagen besluiten we verder te reizen, maar in Monschou komen we zeker nog een keertje terug, misschien ook leuk rond de kerst ?

Volgende bestemming ?

Back to Top