Jump, jump… jump !

Jump, jump… jump !

Dit weekend is het zover ! Na lang zoeken heb ik dé bus gevonden waar ik een Camper van ga bouwen…

In eerste instantie ga je natuurlijk zoeken op de diverse websites zoals gaspedaal.nl, en ik had voor mezelf de volgende uitgangspunten gekozen :

  • type : Citroen Jumper, of Peugeot Boxer (feitelijk dezelfde auto, net zoals de Fiat Ducato)
  • Niet ouder dan 2013 (beetje gevoelsmatig gekozen)
  • minimaal een EURO 5 motor met 130PK
  • minder dan 100.000KM op de teller.
  • Minimaal Lengte L3 en hoogte H2 (H3 is op zich goed, maar wordt een rare hoge auto op de weg, met nog meer zijwind gevoeligheid.)

In de voorgaande maanden had ik al wel eens rond gegoogeld en zag ik diverse advertenties die in aanmerking kwamen, maar toen het eenmaal zo ver was vond ik de lijst met keuzes toch tegenvallen. Het leek wel of met het stijgen van de temperatuur ook de vraagprijs mee omhoog loopt 🙂 en ons budget heeft een behoorlijk strakke bovengrens.

Een week geleden werd ik door de Citroen dealer gebeld met de mededeling dat hij op dit moment ook niet zo veel kon vinden, maar dat er via autoscout24.de een heleboel te koop stonden… in Duitsland dus !

Juist ja, een bestelbus importeren dus… ik liep nog niet meteen warm voor het idee… met minder garantie en meer gedoe, maar had al wel snel in de gaten dat de keuze er echt ruimer is, en de prijzen toch een flink stuk lager liggen. (of anders gezegd; meer auto voor hetzelfde geld)

na een aantal dagen surfen door de selectielijst van mijn criteria had ik er een aantal uitgekozen, en per e-mail benaderd met de vraag : wat is de export prijs van deze wagen ?

En dan begint het wachten… niet iedere verkoper schijnt n.l. dagelijks zijn (of haar) e-mail te controleren, of vinden een verkoop aan een buitenlander misschien laster, en dat terwijl we toch buren zijn.

Maar na 4 dagen had ik 3 reacties, waarvan 2 in gebrekkig engels (altijd lastig) en eentje met een concreet voorstel ; de prijs ging met 1000,- euro naar beneden, alle overige vragen werden keurig beantwoord en het bleek een Seat & Citroen merk-dealer te zijn wat mij enig vertrouwen gaf op de goede afloop. Na het afstemmen van wat details had ik de deal rond en kreeg ik alvast de factuur opgestuurd. Nu alleen nog maar ophalen 😉

Ondertussen had ik al even bij een vriend geïnformeerd hoe dat importeren nou precies verloopt, en of hij mee wilde rijden om de bus op te halen (want anders wordt het een heeeeele lange treinrit) en heb ik mijn andere vrienden van de belastingdienst gebeld om te informeren naar triviale zaken zoals BTW en BPM. en dat lijkt nu allemaal helder en geen struikelblok.

Dus we gaan, naar Duitsland, een miezerige 560Km rijden… en terug !

Gelukkig wordt het zaterdag mooi weer !

En voor je je afvraagt hoe ik de bus mee naar Nederland neem zonder kentekenplaten ? … dat wordt geregeld door mijn vriendelijke Citroen dealer van der Maat die mij een set groene (dealer)kentekenplaten leent. (en ook nog even het chassisnummer van de bus gecontroleerd heeft)

Alle stoplichten staan dus op groen, de NavNav is ingesteld en we nemen een broodje en koffie mee voor onderweg. Het is een avontuur, en zaterdag gaat het écht beginnen.

Op de advertentiefoto’s ziet ‘ie er in ieder geval prachtig uit, toch ?

Back to Top