Wat je van ver haalt…

Wat je van ver haalt…

06:15 en de wekker gaat. Vandaag gaan we de nieuwe ‘camper’ ophalen, nou ja, de bus dan die ik ga verbouwen tot camper…

Zoals je in het vorige bericht hebt kunnen lezen, gaat de reis naar Duitsland, omdat ik daar via autoscout24.de uit meerdere aanbiedingen kon kiezen en de prijzen wat gunstiger liggen. Het nadeel is natuurlijk dat je er eerst heen moet, de bus moet terugrijden, en een NL kenteken moet gaan aanvragen. Dat klinkt als veel gedoe, maar leek mij overzichtelijk.

En dus sta ik om 07:37 op Amsterdam CS waar ik mijn vriend (en reisgenoot) Hans Erik ontmoet om samen in de ICE naar Frankfurt te reizen, waarvandaan we het laatste stuk naar Marktheidenfeld met een taxi zullen doen.

Reizen met de ICE verloopt vlotjes, om niet te zeggen snél, en i.i.g. zonder stress zien we onder het genot van een kopje koffie het landschap aan ons voorbij schieten. Zo uit het raam kijkend heb je niet echt het gevoel van de snelheid, maar met de TomTom naast het raam wordt al snel duidelijk dat treinen in Duitslands niet alleen op tijd rijden, maar ook weten wat snelheid is.

Bij de Citroen dealer verloopt alles vlotjes, en na een korte inspectie en test rit, pin ik het verschuldigde bedrag, vermoedelijk mijn grootste pinbetaling tot nu toe 🙂

Het is inmiddels bijna 3 uur in de middag als we wegrijden, dus na een korte rit op de snelweg wordt het toch écht tijd om wat te eten !

En wat smaakt er dan beter, dan curry wurst met pommes frites ! (en natuurlijk een kleine salade, want we moeten wel gezond eten) 😉

Onderweg blijkt onze Jumper zich keurig te gedragen, en komen we goed mee in het verkeer. En als we even géén wegwerkzaamheden hebben vieren we de teugels en blijkt ook 150 km/h geen probleem voor onze springende vriend, al merken wel wel dat de benzinemeter (diesel!!) in een stroomversnelling naar beneden kolkt. Tijd om te tanken dus !

En met slechts 84L erbij moeten we Hoorn wel kunnen halen, toch ?
In Nederland gaat het tempo wat omlaag, want we willen met onze tijdelijke kenteken platen natuurlijk geen bekeuring, en daardoor loopt het ‘nog te rijden’ aantal km’s flink op ; huidig bereik 1149 km.

Om 21u zet ik Hans Erik af in Bussum en een uur later stap ik m’n eigen huis binnen. Tijd voor een kopje thee en even uit te puffen.

Wat een mooi begin van het Paas weekend !

Back to Top