Knutselvreugde deel 3

Knutselvreugde deel 3

oke, oke, ik weet het, het was ff stil zonder die vlierefluitende vogel, maar ik heb de draad weer opgepakt.

En eerlijk gezegd, voor er überhaupt aan de camper kon worden gewerkt, moest ik eerst tussen alle opgestapelde ‘rommel’ mijn eigen schuur(tje) zien terug te vinden. Dus als eerste Spring cleaning, en dat op 25 dec.

En met hernieuwd zicht op een werkbank en op z’n minst het idee dat ik weer m’n eigen gereedschap kon vinden, kunnen we dan eindelijk beginnen.

Het plan is als volgt ; we beginnen met het isoleren en aftimmeren van de slaapkamer zodat we er niet alleen warmpjes bij kunnen liggen, maar ook de nodige opbergruimte hebben voor onze kleding.
Om er niet één grote open ruimte van te maken hebben we besloten een kleine afscheiding te maken tussen de slaapkamer en de woonkamer. En wat heb je daarvoor nodig ? juist, een grote plaat hout, een rolmaat & potlood en een decoupeerzaag. (en een handige vader is ook nooit weg)

Volgende stap is het isoleren van de wanden, want plaatstaal is verrassend goed in het doorgeven van de kou (en de warmte overigens).

Direct op de buitenwand plak ik Armaflex, zoals ik ook bij de bodem gedaan heb. Daaroverheen een laag isolatiewol en dat geheel afgedicht met een dampwerende folie.
Het hoofdeinde (en zijwand) wordt afgewerkt met grenen schrootjes van 9mm dikte, licht in gewicht, en met een traditionele rustieke uitstraling, precies zoals onze vorige camper.

Ja, ik geef toe, zo ziet het er nog niet écht uit, maar dat wordt beter… beloofd.

Tijd voor een paar kastjes. De slaapkamerwand is gemaakt van populieren triplex (9mm.dik, weegt 50% minder dan ‘gewoon’ triplex.) maar ik besluit de kastjes niet op te bouwen uit plaatmateriaal, maar eerst een frame/raamwerk te construeren, een idee wat na diverse nachten broeden uiteindelijk de meeste punten leek te hebben. Tijd voor wat reken & teken-werk.

Het idee is om 3 kastjes boven het hoofdeinde te maken én 3 kastjes boven het voeteneinde… dat wil zeggen 3 deurtjes, want binnenin is het één grote kast en we vechten onderling wel uit wie de meeste ruimte krijgt 😬

Het eerste leermoment is dat niets, maar dan ook écht NIETS, in de camperbus recht is, laat staan haaks ! En nee, de bus staat ook niet ‘recht’ op het pad, dus begin niet over waterpasssssss. 😳

En owja, in het dak van je camperbus kun je niet zomaar iets vastschroeven want dan heb je een zeef i.p.v. droge voeten. (lang leve de Polymax)

Ook aan het voeteneinde beginnen de kastjes vorm te krijgen, maar was ik in mijn enthousiasme bijna de nodige isolatiematerialen vergeten… is goed gekomen.

Tijd voor de wanden en een paar deurtjes, maar dat komt in een volgende update ! (maar het idee staat gelukkig al op papier)

Back to Top