is minder meer ?

is minder meer ?

Misschien wel de belangrijkste keuze in het Camperbestaan is de vraag hoe gróót of klein de Camper moet zijn …

Want ruimte is alles, en iedere centimeter telt ! Onze huidige camper is best groot (en breed) en dat betekend dat ik onderweg altijd met enige voorzichtigheid een stad of dorpje inrijd 😬 en bedacht ben op weg opbrekingen, smalle straatjes, geparkeerde auto’s en alles wat de vrije doorgang lijkt te belemmeren, want even keren in een smalle straat is er niet bij !

Vandaar dat onze interesse uitgaat naar een Camperbus en heeft een zomer van observatie op de diverse campings ons geleerd dat, ondanks het kleinere formaat, de indeling niet zo veel verschilt met onze eigen camper, maar dat de manoeuvreerbaarheid een stuk beter is.

Dit type camper wordt vrijwel altijd gebouwd op basis van een bestaand type bestelbus en daar is gelukkig ook een ruime keuze voorhanden in de tweedehands automarkt.

Modellen zijn er genoeg : Ford Transit, Mercedes Sprinter, Volkswagen Crafter, Peugeot Boxer, Citroen Jumper en Fiat Ducato, om er maar een paar te noemen. Die laatste drie (Boxer, Jumper, Ducato) zijn feitelijk dezelfde bus ! verkocht onder een eigen merknaam, en vooralsnog de enige bus die ik gezien heb waarin het bed over de breedte in de bus past, een lengte heeft van 1.80m (en daarmee voldoet aan de minimale camper vereiste van de RDW) en daarmee de minste hoeveelheid ruimte in de lengte van de bus in beslag neemt. Wat mij betreft (voorlopig) de eerste keus, in de uitvoering L3H2 (uitvoering : lengte 3, Hoogte 2) ! De ‘ruimte’ binnen in het Camperdeel wordt daarmee 1.85m (breed) x 3.70m (lang)

Back to Top